Հայկական ավանդական գաթա

Հայկական ավանդական գաթա

2 բաժակ ալյուր
175 գրամ Վալիո կարագ
2 ձու
0.5 բաժակ մածուն
0.5 բաժակ շաքարավազ
աղ
վանիլ

Խառնել ալյուրը, աղը և սոդան

100 գ հալեցրած կարագ  ավելացնել ստացված զանգվածին,
1 ձուն և մածունը խառնել, ավելացնել խմորին,
խմորը ծածկել, թողնել 20 րոպե հանգստանա։

Խորիզ

Խառնել բոված ալյուրը, շաքարավազը, փափուկ կարագն ու վանիլինը

Խմորը ձեռքերով տափակացնել, խորիզ դնել, խմորի եզրերը ամրացնել, ավելորդ խմորը կտրել,

գաթան տափակացնել, հարած ձու քսել: Գաթան եփել 200 ջերմությամբ ջեռոցում մինչև երեսը կարմրի:

Bella

13.01.2019

Բաղադրատոմսեր